Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kovácsovics Fruzsina

2010.04.21

Kovácsovics Eszter Fruzsina (Maglód, 1988. december 11. – ) magyar énekesnő, dalszerző, a Csillag születik című tehetségkutató műsor döntőse

Kép

Élete

Kovácsovics Fruzsina már gyerek korában sok mindennel foglalkozott. Tagja volt a maglódi mazsorett csoportnak, egy országos mazsorett versenybe is benevezett, amit megnyert. Később gyerekeket tanított mazsorettezni, de az első mindig a zene volt, habár sosem járt énektanárhoz. Három bátyja van, a legidősebb, Dávid Pesten él és Fruzsina minden fellépésén gitáron kíséri húgát. Középső testvére, Bálint a Pécsi Tudományegyetemen tanul testnevelő-edzőnek. A legkisebb bátyja, Mátyás profi kézilabdázó, jelenleg Spanyolországban él.

Kép

Fruzsina a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Egészségügyi és Főiskolai karának hallgatója. Még a produkció előtt elárulta, hogy ha befejezi az egyetemet, szülésznő, gyermekorvos, vagy tanítónő lesz; de mindenképpen gyerekekkel szeretne foglalkozni. Édesanyja tanítónő, éneket tanít abban az általános iskolában, ahova Fruzsina is járt. Édesapja biztonságtechnikai műszerész.

Jelenleg szüleivel és középső bátyjával, Bálinttal él Maglódon. A Csillag Születik című műsor gyökeresen megváltoztatta az életét, így most már rendszeresen jár Budapestre.

Zenei karrier [

Fruzsina már alapított egy zenekart unokatestvérével és testvérével, Dáviddal, akikkel gyakran léptek fel kis kocsmákban, kávézókban. Több mint 3 éve gitározik, és több saját szerzeménye is van.

Kép

Fruzsinának az RTL klub tehetségkutató műsora, a Csillag születik jelentette az áttörést, a döntőig menetelt benne. Egyik saját alkotását, az Üzenet a Nagyvilágnak című számot elő is adta a műsorban.

A műsor óta első lemeze már a boltokba került Üveggolyó címmel. Az első kislemez a Hazatalálsz című szám lett, amihez klipet is készítettek. A klip nagyon sikeres lett Magyarországon, a VIVA TV slágerlistáján a 3. helyet érte el.

Az album második kislemezének címe A sose volt nyár. A dal által teljesült Fruzsina egyik régi álma, miszerint együtt énekeljen Jamie Winchester-rel.

Nemrégiben pedig megalakult Fruzsi új zenekara, ami két gitárosból (Kovácsovics Dávid, Borbás Norbert), egy basszusgitárosból (Lieb Attila) és egy dobosból (Borbás Dániel) áll.

Diszkográfia 

Albumok

Év Album Legmagasabb helyezés Minősítés
MAHASZ Top 40 album- és válogatáslemez
2008 Üveggolyó 16  
2009 Fuss el végre    

Videoklipek 

Slágerlistás dalok 

Év Dal Legmagasabb helyezés Album
VIVA Chart MAHASZ Editors' Choice MAHASZ Rádiós Top 40 MAHASZ Dance Top 40 MAHASZ Single (track) Top 10 EURO 200
2008 Hazatalálsz 3           Üveggolyó
A sose volt nyár feat. Jamie Winchester 37          
2009 Itt a vége, fuss el végre 3           Fuss el végre
    Összesítés  
1. helyezett számok              
Top 10-be bekerült 2            
Top 40-be bekerült 3            

Elismerések és díjak 

  • 2009 - Fonogram-díj - Az év hazai modern pop-rock albuma (Üveggolyó)
  • 2009 - Fonogram-díj - Az év hazai dala (Hazatalálsz) (jelölés)
  • 2009 - VIVA Comet - Legjobb Női előadó (jelölés)
  • 2009 - BRAVO OTTO - A legjobb magyar női előadó (jelölés)
  • 2010 - Fonogram-díj - Az év hazai modern pop-rock albuma (Fuss el végre)(jelölés)
  • 2010 - BRAVO OTTO - Az év magyar női előadója (függőben lévő)

Magánélet 

Fruzsina a Csillag Születik óta is sok mindennel foglalkozik, többek között műsorvezetéssel és a modellkedéssel is. 2008 szeptembertől pedig egy musical iskolába jár

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.