Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lola

2010.04.21

Korsós Judit azaz Lola (Hatvan, 1988. augusztus 14.) magyar énekesnő

Kép

Élete [szerkesztés]

Lola hétéves korától (1995) énekel, mivel annak gyakorlását, tanulását az általános iskolában kezdte meg, zongorázni tanult és öt évig szolfézsre járt. Az általános iskolában szavalóversenyeken is részt vett és egy színjátszó körnek tagja is lett.

1996-ban Lengyelországban lépett fel először közönség előtt egy nemzetközi gyermekfesztiválon. Saját kategóriájában a 2. helyezést érte el, és ezzel megtette énekesnői útjának legelső apró lépéseit. Ezután Lengyelországban még több alkalommal is fellépett, különböző fesztiválokon ért el dobogós helyezést és számos különdíjat tudhatott magáénak. A Magyar Rádió által több külföldi zenei versenyre is kijutott (pl. Montenegró, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia).

Kép

1998-ban az Atlétikai Európa Bajnokságon a Népstadionban 50 000 ember előtt ő énekelte a Himnuszt.

2000-ben egy időre abba kellett hagynia az éneklést, mert súlyos hangszalaggyulladást kapott, de felépülése után újult erővel folytatta zenei tanulmányait. Ezután már regionális énekversenyeken is részt vett (egy alkalommal dzsessz kategóriában 1. helyezést ért el).

Jelenleg a Magneoton kiadó előszerződtetett művésze.

Kép

Zenei karrier [szerkesztés]

Lolának régebben már jelent meg nagylemeze Válaszra várok címmel (2001), akkor még Ditti néven. 2005-ben az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjén mutatkozott be először Szerelem című dalával, ahol 5. helyezett lett.

Lola néven a legelső albuma 2006 márciusában jelent meg Álomtánc címmel. Az album 2007-ben elérte az aranylemez minősítést. Az első kislemez és az ahhoz készült videoklip szintén Álomtánc címmel már 2005 nyarán megjelent és játszották a zenecsatornák A második kislemez 2007 márciusában jelent meg Hallja meg a világ címmel. A Hallja meg a világ című sláger több mint két hónapig a Mahasz országos rádiós lista élén szerepelt a hazai előadók közül, valamint a VIVA Chart első helyén. A dalhoz készült klipben a Barátok közt néhány szereplője is szerepelt. A harmadik kislemez 2006 márciusában jelent meg Titokban álmodoztunk címmel. A dalt a Tibor vagyok, de hódítani akarok című film egyik betétdalának választották az alkotók.

Kép

2006 júniusában minden hazai zenei díjkiosztón az év énekesnő kategóriában a jelöltek között volt, amit meg is nyert. A VIVA Comet egy közönségdíj, ahol két előadói kategóriában is jelölték. Végül ő nyerte a Legjobb új előadó díjat akkor 17 évesen (a hazai Comet történetében a legfiatalabbként). Ezen kívül Lola nyerte a Popcorn, a Jetix Tv és a Bravo Otto Év énekesnője közönség díjakat is ebben az évben.

2007 márciusában jelent meg második albuma Élj a mának címmel. Az album legnagyobb slágere Mozdulj már címmel jelent meg, az ebből készült videót a Lola-nap keretein belül mutattak be először a Viva tévén. Az albumról még két kislemez jelent meg: az egyik az album címadó dalából készült szintén Élj a mának címmel, a másik Lola első angol nyelű kislemeze, a Baby I Don't Care.

2007. április 10-én a Tokio Hotel előzenekarjaként óriási sikerrel koncertezett a SYMA csarnokban. Még abban az évben ő kapta az Év énekesnője kategóriában a Bravo Otto szobrot, illetve megkapta a Viva Comet Év női előadója címért járó díjat. 2007 decemberétől a Coca-Cola felkérte karácsonyi kampánya főszereplőjének. A kampány részeként egy karácsonyi klipet készítettek Lolának Ünnepelj ma velünk címmel.

2008-ban megjelent Lola harmadik albuma Lola 3 címmel. Az első kimásolt maxi 2008 novemberében jelent meg Ne szólj címmel. A dalhoz készült videoklip a 2008-as év utolsó VIVA Chart Show-ján elérte az első helyet. 2009-ben az album további 2 dalából, a Mamából és a Féktelen éjből készült videoklip.

2009-ben Lola megnyerte harmadik VIVA Comet gömbjét, ezúttal is a Legjobb énekesnő kategóriába. Lola Mozdulj Már című száma bekerült a híres Sims(TM) játéksorozat egyik részébe, Simlish nyelven. Lola jó kapcsolatot épített ki a játék kiadóival (EA), számos új kiegészítő bemutatóján megjelent.

2010-ben Lolát felkérte egy közös szám erejéig Sztevanovity Krisztián (művésznevén Symbien), A Vision együttes volt tagja, aki korábban Lola első, Álomtánc albumának az egyik producere volt. 2010. március 26-án jelent meg közös klip a Callin. A szám érdekessége, hogy Lola popstílusától eltérően a Callin egy dance szám. A klip premierjével egy időben újult meg Lola hivatalos oldala, szimbolizálva az ő megújulását is.

A március 22.-ei Interaktívban személyesen Lolától információkat kaptunk arról, hogy mostantól milyen dalokra számíthatunk. A dance stílust nem viszi tovább. Helyette idén elektronikus rock-ra vált.

Diszkográfia [szerkesztés]

Albumok [szerkesztés]

Év Album Legmagasabb helyezés Minősítés
MAHASZ Top 40 album- és válogatáslemez
2006 Álomtánc 19
 • Aranylemez
2007 Élj a mának 12  
2008 Lola 3    

Videoklipek [szerkesztés]

Vendég videoklipek [szerkesztés]

Slágerlistás dalok [szerkesztés]

Év Dal Legmagasabb helyezés Album
VIVA Chart MAHASZ Editors' Choice MAHASZ Rádiós Top 40 MAHASZ Dance Top 40 MAHASZ Single (track) Top 10 EURO 200
2005 Álomtánc 6 22 24       Álomtánc
2006 Hallja meg a világ 1 5 9   3 180
Titokban álmodoztunk 2 15 15     126
Élj a mának 1   23       Élj a mának
2007 Mozdulj már 1          
Baby I Don't Care 4          
Ünnepelj ma velünk 21          
2008 Ne szólj 1         148 Lola 3
Add fel -       4  
2009 Mama 4          
Féktelen éj 2       2  
Vendég kislemezek
 
Év Kislemez Legmagasabb helyezés Album
VIVA Chart MAHASZ Editors' Choice MAHASZ Rádiós Top 40 MAHASZ Dance Top 40 MAHASZ Single (track) Top 10 EURO 200
2009 Callin (Symbien feat. Lola) 11            
    Összesítés  
1. helyezet számok 4            
Top 10-be bekerült 9 1 1   3    
Top 40-be bekerült 11 3 4 3 3    

Elismerések és díjak [szerkesztés]

2006 [szerkesztés]

 • Jetix TV – Az év énekesnője
 • Popcorn díj – Kedvenc magyar énekesnő
 • VIVA Comet – Legjobb új előadó
 • VIVA Comet – Legjobb szóló előadó (jelölés)
 • Bravo Otto – Legjobb női előadó

2007 [szerkesztés]

 • Bravo Otto – Az év énekesnője
 • VIVA Comet – Legjobb női előadó
 • Story Ötcsillag díj – Az év internetsztárja

2008 [szerkesztés]

 • Popcorn sztárválasztás – Kedvenc magyar énekesnő
 • Bravo Otto – Az év énekesnője
 • Bravo Otto – A legjobb magyar album (élj a mának)

2009 [szerkesztés]

 • VIVA Comet – Legjobb női előadó
 • Bravo Otto – A legjobb magyar női előadó
 • Bravo Otto – A legjobb magyar album (Lola 3) (jelölés)

2010 [szerkesztés]

 • Bravo Otto – A év magyar női előadója (függőben lévő)
 • Bravo Otto – A év magyar videoklipje (Féktelen éj) (függőben lévő)

Színészi karrier [szerkesztés]

Lola két héten keresztül az RTL Klub Barátok közt című sorozatában szerepelt. A sorozatban önmagát alakítja, egy fiatal énekesnőt, aki

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.