Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


pixie lott

2010.04.21

PixiKépe Lott
Pixie Lott.jpg
Életrajzi adatok
Teljes név Victoria Louise Lott
Becenév Pixie, Pix
Született 1991. január 12. (19 éves)

Bromley, London, Egyesült Királyság
Pályafutás
Műfajok pop, soul, R&B, wonky pop, electropop
Aktív évek 2009
Hangszer vokál, zongora
Tevékenység énekesnő, dalszerző, színésznő, táncos
Kiadók Mercury Records, Interscope Records

 
Pixie Lott weboldala
Pixie Lott (született Victoria Loiuse Lott 1991. január 12., Bromley, London, Egyesült

Királyság) angol énekesnő, dalszerző, színésznő és táncos leszerződött a Mercury Records-hoz (Egyesült Királyság) és az Interscope Records-hoz (USA), majd kiadták debütáló dalát "Mama Do (Uh Oh, Uh Oh)" címen, ami június 6-án digitális formátumban, majd június 8-án kislemezként is megjelent. Június 14-én azonnal az első helyen debütált az Egyesült Királyság eladási listáján. Lott következő száma, a "Boys and Girls" címet viselte, ami szintén első helyen nyitott a szigetországban.

Legelső albuma, a Turn It Up 2009. szeptember 14-én jelent meg, és az UK Albums Chart hatodik helyére jutott fel.

 

Pályafutás Kép

1991-2009 [

Jelenleg Angliában, Essex városában él édesapjával, aki bróker, édesanyjával, aki háztartásbeli, nővérével és bátyjával. A kis Victoria-ra édesanyja ragasztotta rá a Pixie becenevet, mert elmondása szerint kicsi és aranyos baba volt, úgy nézett ki, mint egy tündér. Pixie az iskolai kórusban kezdett énekelni, majd elvégezte az Italia Conti Associates Saturday School-t öt évesen, majd a család Essex-be költözött, s Pixie az Italia Conti Academy of Theatre Arts-ra járt. Iskolás évei alatt szerepelt egy darabban a West End-en, a Chitty Chitty Bang Bang című musicalben, majd a BBC1 egyik műsorában, ahol színész tehetségét csillogtathatta meg. A show címe A Celebration To The Sound Of Music volt, és Pixie karakterének neve Louisa Von Trapp.

2009-napjainkig 

Karrierje úgy indult, hogy L. A. Reid hallotta az egyik demóját, s leszerződtette az Island Def Jam Music Group-hoz. Ekkor még mindössze 15 éves volt. Ám nem tartott sokáig a szerződése, hisz a kiadónál vezetőváltás történt, így már nem kellett nekik. Jelenleg az Egyesült Királyságban a Mercury Records-szal, az USA-ban pedig az Interscope-pal áll szerződésben. Élete első fesztiválkoncertje az Isle of Wight Festival volt 2009-ben, a brit turnéja keretein belül. Felléphetett a The Saturdays nevű lányformációval is. Pixie elárulta, hogy énekesi karrierjében olyan előadók inspirálták őt, mint Mariah Carey vagy Whitney Houston. Első kislemezét, a "Mama Do (Uh Oh, Uh Oh)"-t 2009. június 8-án adta ki. A dal legelőször az iTunes weboldalon jelent meg, majd nem sokkal később hatalmas siker lett egy number 1 pozícióval együtt. Természetesen a UK Singles Charton is tarolt: szintén első helyezést ért el - a maxiból körülbelül 50.000 példányt adtak el. Pixie eközben azt nyilatkozta, hogy valósággal sokkolták a nem várt sikerek, de nagyon örült neki.

A nagy sikerrel való tekintettel felkérték, hogy a The Sims 3 játékban énekelje el slágerét simlish nyelven.

Időközben az is napvilágra került, hogy a 2008-as X-Factor győztesének, Alexandra Burke-nek is írt egy dalt You Broke My Heart címmel, melyet Alexandra Simon Cowell-lel adott elő.

2009. augusztus 15-én a Hoobastankkal, a The All-American Rejects-szel, a Kasabiannal, a Boys Like Girls-szel és a Raygunnal történelmet írtak, hiszen ők léptek fel az Ázsiában először megrendezésre került MTV World Stage-en először. A rendezvény egyébként Malájziában volt.

Első albuma 2009. szeptember 14-én jelent meg Turn It Up címmel, melynek második kislemeze, a Boys and Girls szeptember 7-én került a boltokba, majd pontosan egy héttel később, 14-én már Egyesült Királyságban 1., míg Írországban a listák 4. helyén volt. A nagylemez a Királyságban mindössze 6., Írországban 18., és az európai listán pedig a 24. lett. A Turn It Upból több mint 100.000 darabot adtak el az Egyesült Királyságban, s ezzel aranylemez lett. Legutóbbi dala, a Cry Me Out 2009. október 30-án jelent meg. A videóklipet Jake Nava rendezte (Britney Spears - If U Seek Amy, Beyoncé - Single Ladies, Shakira - She Wolf, Little Boats - New in Town, Leona Lewis - Happy) Kislemezként november 30-án fog a boltokba kerülni.

Diszkográfia 

Albumok [

2009: Turn It Up (2009. szeptember 14.)

Kislemezek 

2009: Mama Do (Uh Oh, Uh Oh) (2009. június 8.), Boys and Girls (2009. szeptember 7.), I Got Soul, Cry Me Out

Díjak

Év Hol? Kategória Nyerte-e?
2009 MTV Europe Music Awards 2009 Legjobb angol/ír előadó igen
Legjobb Push előadó igen
Legjobb új előadó nem
Legjobb európai előadó nem

Film és televíziós megjelenések