Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Selena gomez

2010.04.21

Élete  Kép Kép Kép

Szülei Mandy Cornett és Ricardo Gómez. Karrierjét a Barney & Friends (Barney és barátai) nevű, kisgyerekeknek szóló sorozatban kezdte, ahol két évadon keresztül játszotta Gianna szerepét. Ennek a sorozatnak a szereplőválogatásán ismerkedett meg Demi Lovato-val, akivel azóta is legjobb barátnők. 2003-ban egy kis szerepet kapott a Kémkölykök 3-D-ben, majd a Walker, a texasi kopó filmváltozatában. 2006-ban megkapta Emily Grace García szerepét a Brain Zapped nevű mozifilmben.

2007-ben kezdődött a Wizards of Waverly Place című Disney-sorozat, aminek Selena az egyik főszereplője. A sorozatot Magyarországon a Disney csatorna vetíti.

2008-ban két filmben is szerepelt. Az egyik a Horton című animációs film, ahol az ő hangján szólalt meg a polgármester lánya. A másik a Los Angeles-i tündérmese folytatása, az Another Cinderella Story, ahol Drew Seeley volt a partnere. A film Magyarországon is megjelent. A történet a Hamupipőkére épül, csak modernebb környezetben. A híres énekes, Joey Parker (Drew) abba az iskolába iratkozik be ahova Mary (Selena) is jár, és egy álarcos bálon együtt táncolnak. Joey persze beleszeret, de nem tudja, hogy ő Mary. A lány gonosz nevelőanyja és a lányai pedig megkeserítik az életét. 2009-ben elkezdődött a Princess Protection Program forgatása is, amiben Demi Lovato-val együtt szerepel. A hercegnővédelmi program című filmet már a TV-ben is láthattuk. Szintén 2009-ben jelent meg a Wizards of Waverly Place filmváltozata is, melyet ugyanaz a csatorna adta le, mint az előbb említett filmet.

Zenei karrierje [szerkesztés]

Zenei karrierje 2006-ban kezdődött a Brain Zapped című filmben. A WoWP betétdala lett az Everything Is Not What It Seems. A 101 kiskutya DVD-hez énekelte el a Cruella de Vil című számot, amihez videoklip is készült. 2008-ban szerepelt a Jonas Brothers egyik klipjében, a Burnin’ Up-ban. Az Another Cinderella Story című filmjében 3 dala is elhangzik: a Tell Me Something I Don't Know, a Bang a Drum és a Drew Seeley-vel közös dal, a New Classic. A Csingiling című animációs filmhez is énekelt egy dalt, a Fly to Your Heartot.

Éppen a 16. születésnapja előtt (2008) aláírt egy szerződést a Hollywood Records-szal, bár azt mondta, inkább énekelne együttesben, mint szólóban.[forrás?] 2009. szeptember 29-én megjelent Selena első szólóalbuma Kiss & Tell címmel, amiben a The Scene is közreműködött. Az albumra 12 új dal és a már korábban is ismert Tell Me Something I Don't Know remix változata került fel. Sor került Selena első koncertjére is, amely a hollywoodi The Roxy nevű helyen volt.2010-ben Selena elindult első saját turnéjára az együttesével,a The Scene-nel.

Új albuma a Kiss and Tell(2009): Kiss & Tell, I Won't Apologize, Falling Down, Crush, Naturally, The Way I Loved You, More, As a Blonde, I Don't Miss You at All, Stop & Erase, I Got U, Tell Me Something I Don't Know (New Version).

Az albumra Selenának csak egy saját szerzeménye került fel az I Won't Apologize (Nem fogok bocsánatot kérni). A lemez többnyire Demi Lovato, Avril Lavigne és Lady Gaga stílusához, zenéjéhez hasonlít.

Film-és sorozatszerepei 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hy my name is bius

(bius, 2010.08.23 13:58)

hello.
jók a selena gomezes képek